Algemene informatie over dreadlocks

Hoewel dreadlocks vandaagdedag vooral worden geassocieerd met Rasta's en Reggae artiesten, als Bob Marley, Bunny Wailer en Peter Tosh, is de typerende haardracht een veel ouder verschijnsel. Duizenden jaren geleden al werden de klittende lokken gedragen door aanhangers van diverse culturen en religies. Over deze lange voorhistorie lees je meer op onze speciale pagina over de geschiedenis van dreadlocks. Er bestaan talloze verschillende (persoonlijke) redenen voor het dragen van dreadlocks. Nog steeds dragen velen hun locks als een uiting van hun religie, cultuur, filosofie of leefwijze. Er zijn echter ook veel mensen die om meer uiterlijke reden dreads laten groeien, gewoon omdat ze het mooi vinden of om zich te onderscheiden van anderen. Tegenwoordig worden dreadlocks dan ook gedragen door allerlei soorten mensen, van diverse komaf, uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden. 

 Dreads, een volkomen natuurlijk verschijnsel

Los van alle culturele, religieuse en esthetische redenen om dreadlocks te willen dragen, zijn dreads een volkomen natuurlijk verschijnsel. Ons haar, ieders haar, heeft de natuurlijke eigenschap te klitten. Anders gezegd, er móet actie worden ondernomen om klitten tegen te gaan. De meeste mensen kammen of borstelen hun haar dan ook dat proces tegen te gaan. Ook gebruik van conditioners, crèmespoeling en conditionerhoudende shampoo's kunnen helpen het haar los, glad en glanzend te houden. Doe je niets en laat je je haar de vrije loop, dan zal je binnen afzienbare tijd merken dat haren spontaan aan elkaar beginnen te groeien. Toch heeft je lichaam een natuurlijke methode ontwikkeld om klitten van je haar te beperken, het vet dat je hoofdhuid produceert remt het klit-proces enigzins, want vet haar klit niet. Voor het ontstaan en de ontwikkeling van dreadlocks is het dus van het grootste belang dat het haar schoon is. Regelmatig wassen met een voor dreads geschikte zeep of shampoo vormt dan ook een groot deel van de verzorging van alle dreadlocks. Daarnaast is het belangrijk ze geregeld te laten bijwerken, om achterstallig onderhoud en problemen, zoals afbrekende en samengroeiende dreads te voorkomen.

Contact met ons opnemen 

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u informatie over een van onze diensten of producten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Persoonlijke gegevens:

Vragen en/of opmerkingen:

© 2022 Dread Love - dreads met liefde