Jeukende hoofdhuid

Als je als dreadie last van jeuk hebt kan dat verschillende oorzaken en oplossingen hebben. Het blijkt dat mensen met dreadlocks een sterk verhoogde behoefte aan hoofdmassages hebben. Vaak wordt dat gevoel ten onrechte aangeduid als jeuk. Geef jezelf daarom van tijd tot tijd een heerlijke hoofdhuidmassage. Beter nog: laat je een hoofdmassage geven nadat je dreads lekker zijn gewassen. Het stimuleert de doorbloeding, de haargroei en werkt ontspannend.

Oorzaken en oplossingen van jeuk en andere huidproblemen die zich kunnen voordoen tijdens het dragen van dreadlocks

Als je na een goede hoofdmassage nog altijd last van jeuk hebt is de kans groot dat een droge hoofdhuid de oorzaak is. Bij de meeste mensen biedt het gebruik van een goede dreadshampoo met (etherische) plantaardige oliën tevens voldoende verzorging voor de hoofdhuid. Tijdens de wasbeurt en het intrekken van het schuim voeden de oliën in de zeep de droge huid. Bij gebruik van een verkeerde middelen, zoals chemische shampoos of afwasmiddel, wordt niet alleen de natuurlijke vetlaag van je hoofdhuid verwijderd, het voegt vervolgens niets toe om huid en haar terug te voeden. Als na het wassen met een geschikte dreadszeep de hoofdhuid nog altijd droog of geïrriteerd kan je met de hand voorzichtig wat kokos- of olijfolie aanbrengen op je hoofdhuid.

Mocht je na al het voorgaande nog steeds een jeukende hoofdhuid hebben, dan is de oorzaak wellicht van dermatologische aard of moet je aan dramasecenario's als luizen of vlooien gaan denken. Voor ieder probleem is ten slotte een oorzaak en oplossing te vinden en tot die tijd: krabben waar het jeukt!

Contact met ons opnemen 

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u informatie over een van onze diensten of producten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Persoonlijke gegevens:

Vragen en/of opmerkingen:

© 2022 Dread Love - dreads met liefde