Veelgestelde vragen

Er bestaan ontzettend veel verschillende opvattingen meningen en (voor)oordelen omtrent dreadlocks... Hier vind je het juiste antwoord op al je vragen!

De door Dread Love gebruikte methoden en technieken maken het mogelijk dreadlocks in zowel Europees, Afrikaans als Aziatisch haar te zetten. Met onze behandelingen bereiken we steeds een vergelijkbaar resultaat, het dragen van dreadlocks is dus mogelijk met ieder haartype!

Het is mogelijk dreadlocks te zetten bij een haarlengte vanaf ongeveer 10 centimeter. De lengte van je nieuwe dreads zal ongeveer de helft van je oorspronkelijke haarlengte bedragen.

Het is vaak erg moeilijk in te schatten hoe lang het zetten of bijwerken van jouw dreadlocks zal duren. De duur van de behandeling wordt onder andere bepaald door de lengte, dikte en de conditie waarin je haar of dreads verkeren. Ook persoonlijke wensen en voorkeuren kunnen grote invloed hebben op de duur van jouw dreadbehandeling.

Het dragen van dreadlocks en de manier waarop ze bij Dread Love worden gezet en verzorgd is bedoeld om langdurig van te genieten. Niet iets wat je zomaar even doet. Het is daarom belangrijk van te voren goed na te denken of je wel écht dreadlocks wil. Na het zetten is het namelijk vrijwel onmogelijks ze weer los te halen, zeker zonder je haar te beschadigen. Als je écht van je dreads af zou willen zonder ze af te knippen, kan je dat het best proberen met anti-klitproducten en een metalen kam. Maar bezint eer ge begint!

Een goede vraag! Wat het zetten of bijwerken van jouw dreads kost is afhankelijk van de duur van de behandeling. Voor het zetten en verzorgen van dreadlocks hanteren wij een vast aanvangstarief én een tarief per uur, om zo de totaalprijs van een behandeling te berekenen. Lees hier meer over de tarieven en voorwaarden. 

Natuurlijk! Stevige en vakkundig gezette dreadlocks kunnen tegen een stootje, dus ook tegen water! Het wassen van je dreads vormt immers een groot deel van de verzorging. Vanzelfsprekend zijn chemicaliën zoals chloor en dergelijke niet zo goed voor je haar, maar een bezwaar om te zwemmen met dreadlocks is het niet.

Natuurlijk mag je dreads wassen! Sterker nog, het wassen van je dreadlocks is essentieel voor het ontstaan en de ontwikkeling van je dreads. Naast regelmatig onderhoud vormt het wassen van je dreads een groot deel van de verzorging.

Stel een vraag!

Mocht je het antwoord op je vraag hier niet kunnen vinden, dan beantwoorden we jouw vraag graag persoonlijk. Vul onderstaand formulier volledig in en stel je vraag! Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Vraag: 

Persoonlijke gegevens:

© 2022 Dread Love - dreads met liefde